איך בוחרים לוגו מנצח עבור העסק?
איך בוחרים לוגו מנצח עבור העסק? האם בחירת הלוגו צריכה להיות הגיוניות ומושכלת, או אולי מהרגש. דקות ארוכות בהיתי במשפט "בחרתי בלוגו הזה"למה? שאלתי"כי הוא
תראו, ההחלטה לא פשוטה כלל, יש הרבה אופציות בשוק שאיתן ניתן לבנות אתר בין אם זה בחינם, או עם איש מקצוע.
בדקתי כמה מהם כדי להבין מה החוויה והתוצאה שמתקבלת, ואני שמחה להציג לכם את הסקירה המלאה.
לפני שנתחיל, כדאי להבין כמה דברים חשובים.
אחסון – כאן בעצם מאוחסן האתר, זהו הבית של הנתונים של האתר, ואיפה שיושבת המערכת.
דומיין – הכתובת של הבית שדרכה ניתן לראות את האתר
פלטפורמה לבניית אתרים – אחראית לתפעול האתר והחוויה שלו בשימוש ובתפעול
אז אילו פלטפורומות בדקתי?
וויקס – נותן מענה חינמי ואפשר לבד לבנות ולעצב בו אתר, הממשק נוח אבל לדעתי יש לו חסרון שהגרסה של המובייל מאוד לא נוחה ואין בה כמעט שליטה לאיך העמוד יראה, בנוסף אם לא משלמים להם יש פרסומת שמופיעה באתר וזה נותן תדמית פחות מקצועית.
קאש קוו | ווב פלו | סייט 123 ודומיהם – מערכת יחסית נוחה, וקלה לתפעול עצמאי, גם כאן צריך לשלם ולהשקיע יותר מאמץ בכדי שיראה טוב במובייל.
ואני בטוחה שיש עוד הרבה חלופות חינמיות או זולות יחסית למתחרים, יש שיגידו שגם יותר קשה לקדם פלטפורמות אחרות מוורדפרס, אבל זה כבר לא המומחיות שלי.
בתור מעצבת גרפית, ממתגת עסקים ומעצבת אתרים, מה שלי מפריע בחלופות שיש למול וורדפרס זה כמה דברים שלדעתי הם מאוד קריטיים כדי שאתר יהיה מוצלח.
הדבר הראשון זה האפשרויות המוגבלות שיש לאותם מערכות ליצור אתר רספונסיבי, זה נשמע מאוד קטן אך זה ממש לא נכון, רוב המשתמשים נכנסים לאתר שלנו מהנייד (סמארטפון), למשל בישראל 55% אחוז גולשים מהמכשיר הנייד לעומת 43% שגולשים ממחשבים לכן מאוד חשוב שתהיה חווית גלישה נעימה אחרת יינטשו את האתר שהשקעתם בו זמן ומאמץ.
הדבר השני הוא שהמערכות האחרות הן סגורות, מה שאומר שאם בונים במערכות האלו את האתר אנחנו כמשתמשים תמיד נהיה כבולים אליהם אם יעלו מחיר, גם אם ישנו את המערכת והכי גרוע אם יפשטו רגל ויסגרו הכל, זה אומר שתמיד נתחיל מ-0. בגלל זה אני מעדיפה לא לבנות אתר במערכת שכובלת אותי אליה. לעומת זאת בוורדפרס אני המלכה של האתר שלי. אני קובעת את התוכן שבו והנראות ואם קורה שאני רוצה להחליף אחסון, אני יכולה לעשות את זה בקלות יחסית, ואני לא צריכה להתחיל הכל מהתחלה. כמי שבנתה המון אתרים, אציין שבעיניי זה פלוס רציני.
תארו לכם שיש לכם אתר מושקע מאוד, מעוצב ואתם רוצים להחליף ספק ולא יכולים.
כל הזמן שהושקע, העיצוב, הכסף והמאמץ לריק כי מתחילים מ-0 כשמעצבים במערכת סגורה.
הראייה שלי כלפי בניית האתר היא מהזווית העיצובית בשילוב המיתוג של העסק, לכן אני ניגשת לבניית אתרים במערכת וורדפרס עם צ׳ק ליסט בכדי שהעיצובים יתאימו לעסק, למסר שיהיה בהם מיתוג ושפה אחידה וכמובן התייחסות נכונה לתוכן באתר בכדי לעצב אתר רספונסיבי.
הדגש שלי בעיצוב של עמוד נחיתה או בעיצוב אתרים היא על החוויה.
בשביל ליצור חוויה טובה באתר צריך לשים לב ל-5 דברים שיעזרו לאתר להביא תוצאות לעסק (אגב אין משהו חשוב יותר או פחות פשוט חשוב שכולם יהיו)
אתם מבינים, אתר זה לא עוד כלי שיווקי, הוא הבית של העסק שלנו, הוא חלק בלתי נפרד מהעסק ותורם לו המון כשעושים את האתר בצורה נכונה.
תאמינו לי כשיש פניות דרך האתר זה מרגש כל פעם מחדש.
לשיתוף קל ומהיר של המאמר
עוד כתבות מעניינות בבלוג
איך בוחרים לוגו מנצח עבור העסק? האם בחירת הלוגו צריכה להיות הגיוניות ומושכלת, או אולי מהרגש. דקות ארוכות בהיתי במשפט "בחרתי בלוגו הזה"למה? שאלתי"כי הוא
כמה עולה לוגו לעסק? האם הערך של הלוגו לעסק הוא כספי או תדמיתי? כמה עולה לוגו?ניחוש?500? 800? או אולי 1400 ויותר? האמת זה מאוד תלוי
השראה איך מחדשים אותה? לא פעם אני נשאלת איך יש לי רעיונות חדשים לכל פרויקט, איך כל פעם מחדש אני מוצאת רעיון יצירתי למיתוג של